22. srpna 2016

Kuřecí stehýnka na pestré rýží

Pro 4 osoby: 200 g rýže, 500 ml slepičího vývaru (z kostky), 6 lžic oleje, 3 lžičky kari, ½ lžičky chilli, sůl, pepř, 4 kuřecí stehýnka, pór, jablko, červená a žlutá paprika, 100 g smetany, 2 lžíce sherry, 4 plátky ananasu (kompot), 2 banány
Rýží uvaříme ve slepičím vývaru. 4 lžíce oleje rozšleháme s lžičkou kari, se špetkou mletého chilli, soli a pepřem. Směsí potřeme maso. Stehýnka prudce opečeme na oleji, poté oheň zmírníme na minimum a pečeme ještě 20 minut, nejméně jednou obrátíme. Hotové vyjmeme. Pórek nakrájíme na kolečka a podusíme ve vypečeném tuku. Přidáme na kostky pokrájené jablko a papriky. Zalijeme smetanou, sherry a vložíme ananas pokrájený na kostky. Okořeníme kari, chilli, osolíme a opepříme. Vše vmícháme do rýže spolu s banány pokrájenými na plátky. Rozdělíme na talíře a obložíme kuřetem.
Příprava cca 45 minut, na osobu asi 1200 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat