Pro 4 osoby: 600 g filetů z kuřecích prsíček, 50 g francouzské hořčice, sůl, pepř, 50 g sušených meruněk, 300 g cuket, několik pórků, 2 stroužky česneku, ½ svazku bazalky, přepuštěné máslo na pečení, 150 ml broskvového likéru nebo meruňkovice, 150 g zakysané smetany
Filety opláchneme, osušíme, potřeme hořčici, osolíme a opepříme. Meruňky rozčtvrtíme. Cukety opláchneme a nakrájíme na ½ cm silné nudličky. Pórek očistíme, omyjeme, pokrájíme na kolečka. Česnek oloupeme, jemně posekáme. Bazalku opláchneme, osušíme, lístky jemně posekáme. Přepuštěné máslo rozehřejeme. Na něm opečeme maso s česnekem. Přidáme meruňky, cukety a pórek. Vše krátce opečeme. Osolíme, opepříme, přilijeme likér a na mírném ohni dusíme přikryté 5 minut. Filety vyjmeme z pánve, pokrájíme na plátky. K zelenině přidáme zakysanou smetanu a bazalku, podáváme s masem.
Příprava cca 30 minut, na osobu 350 kcal
Žádné komentáře:
Okomentovat