Pro 4 osoby: velká cibule, stroužek česneku, 100 g šunky, 2 snítky šalvěje, 750 g krůtích řízků nakrájených na kostky, 2 lžíce oleje, sůl, pepř, 200 ml drůbežího vývaru, 200 g nudlí, 2 kedlubny, 500 g mrkve, lžíce mléka, 100 ml zeleninového vývaru, svazek jarní cibulky, 2 lžíce créme fraiche (zakysané smetany)
Cibuli i česnek oloupeme a nadrobno nasekáme. Šunku nakrájíme na kostičky. Šalvěj omyjeme a pokrájíme. Maso opečeme na oleji a okořeníme. Přidáme cibuli, česnek, šunku a vše podusíme. Vsypeme šalvěj, zalijeme drůbežím vývarem a asi 15 minut dusíme. Nudle uvaříme v osolené vodě na skus. Kedlubny a mrkev očistíme, lístky kedlubny nasekáme. Zeleninu pokrájíme, podusíme na másle, přilijeme zeleninový vývar a 8 minut vaříme. Cibulku nakrájíme na kolečka a spolu se zeleninou podusíme. Créme fraiche přidáme k ragú a okořeníme. Na talířích ozdobíme lístky kedlubny.
Žádné komentáře:
Okomentovat