23. srpna 2016

Kuře se šafránem a špagetami

Pro 4 osoby: svazek naťové cibulky, cibuli, stroužek česneku, 500 g kuřecích řízků, 40 g másla nebo rostlinného tuku, sůl, pepř, 500 g špaget, na špičku nože mletého šafránu a mleté skořice, lžící hladké mouky, 250 ml smetany ke šlehání, 200 ml kuřecího vývaru, svazek petrželky
Naťovou cibulku nakrájíme na kousky, cibuli a česnek na kostičky. Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na proužky a ve 20 g horkého tuku opečeme. Ochutíme solí, pepřem a vyjmeme. Těstoviny vaříme 10 minut v osolené vodě. Na pánvi rozehřejeme zbylý tuk a podusíme na něm cibuli a česnek. Přidáme skořici, šafrán, mouku a krátce osmahneme. Zředíme smetanou a vývarem. Omáčku povaříme při mírné teplotě 10 minut. Omáčku dochutíme solí a pepřem. Do ní pak vložíme maso s cibulkou. Prohřejeme. Opatrně smícháme s těstovinami. Podáváme posypané sekanou petrželkou.
Příprava 35 minut, 1 porce 920 kcal
 

Žádné komentáře:

Okomentovat