23. srpna 2016

Krůtí guláš s bramborami

Pro 4 osoby: 1,5 kg brambor, ½ l zeleninového vývaru z kostky, 2 lžičky kari, lžičku sladké papriky, 150 g mraženého hrášku, 500 g krůtích prsíček, 2 lžíce oleje, sůl, pepř, větší pórek, 250 g žampionů, 30 g másla, 30 g hladké mouky, 150 ml zakysané smetany, svazek koriandru, 20 g dýňových semínek
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vložíme je do vývaru s kari a povaříme 15 minut. Po 10 minutách přidáme hrášek. Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostičky a opékáme v oleji 10 minut. Ochutíme solí, pepřem, paprikou a vyjmeme. Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Houby rozpůlíme. Společně s pórkem pak podusíme ve šťávě z masa, dochutíme solí a pepřem. Brambory a hrášek necháme okapat. Vývar zachytíme a doplníme do ½ l. Rozehřejeme tuk a opražíme na něm mouku. Zalijeme vývarem z brambor a 5 minut povaříme. Vmícháme zakysanou smetanu. Dochutíme solí, pepřem a kari. Brambory, zeleninu a maso vložíme do omáčky a prohřejeme. Koriandr otrháme a společně s dýňovými semínky přidáme do guláše.
Příprava 45 minut, 1 porce 680 kcal
Tip: Místo vařených brambor můžeme podávat i křupavé americké brambory. Neloupeme je, ale pečlivě umyjeme, osušíme a nakrájíme na čtvrtky nebo na silnější plátky. Osolíme. Pečeme na vymazaném plechu dozlatova.
 

Žádné komentáře:

Okomentovat