23. srpna 2016

Jehněčí kýta s mrkví a bramborami

Pro 6 osob: jehněčí kýta, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje, 1 l masového vývaru, 250 ml růžového vína, 250 g šalotky, 750 g mrkve, 1 kg malých brambor, snítka rozmarýnu, 1/2 svazku tymiánu
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky a smícháme s olejem. Směsi kýtu potřeme a pečeme v troubě 2 hodiny. Smícháme vývar a víno a tekutinou podlejeme, občas je obrátíme. Šalotku oloupeme. Mrkev očistíme, omyjeme a podélně rozčtvrtíme. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Bylinky omyjeme, osušíme a otrháme z nich lístky. Vším obložíme 45 minut před koncem tepelné úpravy jehněčí pečení. Maso nakrájíme na plátky. Vypečenou šťávu a zeleninu osolíme, opepříme a spolu s kýtou rozdělíme na mísu.
Příprava a pečení 2 1/2 hodiny, na osobu 680 kcal, 29 g bílkovin, 41 g tuků, 43 g sacharidů 

Žádné komentáře:

Okomentovat