24. srpna 2016

Kuře s noky

středně velké kuře., 4 cibule., 4 mrkve., 4 petržele., kousek celru., 4 stoužky česneku., 1/4 kl jalovce., 4 bobkové listy., 2 malé rajčatové protlaky., 1/2 jemného malého kečupu., voda., pl provensálského koření.,
Na noky – 800 g hrubé mouky., 3 pl soli., 8 dl mléka.,
Naporcované kuře osolíme a opepříme. Na dno pekáče nalijeme trochu oleje a dáme na něj na kolečka nakrájené cibule, mrkve, petržele a celer. Na zeleninu poklademe kuře. Kuře posypeme česnekem, mletým jalovcem a bobkovým listem . to vše zalijeme rajčatovým protlakem a kečupem. Zalijeme trochou vody, zasypeme provensálským kořením a dáme péct. Podáváme s noky.
Noky připravíme tak, že smícháme hrubou mouku, sůl, mléko a vypracujeme řidší těsto. Přes cedník na halušky těsto propasírujeme do vroucí vody. Vaříme asi 3 – 4 minuty.

Žádné komentáře:

Okomentovat