22. srpna 2016

Česnekové kuře s bramborem

Pro 4 osoby: 1 kuře (asi 1 kg), sůl, pepř, 5 stroužku česneku, 3 lžíce olivového oleje, 500 g malých brambor, 500 g mrkve, 2 snítky rozmarýnu, 4 bobkové listy, 2 svazky jarní lahůdkové cibulky, 150 ml slepičího vývaru (z kostky).,
Kuře omyjeme, osušíme a rozpůlíme, zevně i uvnitř potřeme solí a pepřem. Česnek oloupeme, 3 stroužky rozmačkáme a smícháme s 2 lžícemi oleje. Směsí potřeme maso a necháme asi 30 minut rozležet. Troubu předehřejeme na 225° C. Brambory a mrkev oloupeme a podélně rozpůlíme. Kuře vložíme do pekáče, kolem rozložíme zeleninu a pokapeme lžící oleje. Zbývající česnek posekáme a přidáme spolu s rozmarýnem a bobkovými listy do pekáče, osolíme a opepříme. Pečeme v troubě 40 minut, občas podléváme vypečenou šťávou. Lahůdkovou cibulku očistíme a nakrájíme na kousky dlouhé 5 cm. Přidáme po 25 minutách pečení ke kuřeti, zalijeme slepičím vývarem a dopečeme.
Příprava a pečení cca 1 ½ hodiny, na sobu asi 630 kalorií.

Žádné komentáře:

Okomentovat