23. srpna 2016

Kořeněné kuře s rýží, brokolici a mandlemi

Pro 4 osoby: kuře, sůl, bílý pepř, tuk na plech, lžičku drceného chilli, ¼ lžičky kardamomu, ¼ lžičky strouhaného muškátového oříšku, 2 lžíce šťávy z limetky, 200 g dlouhozrnné rýže, 3 lžíce oleje, 500 g brokolice, 100 g mandlí, 2 tyčinky skořice
Kuře omyjeme, osušíme, zvenčí i zevnitř osolíme a opepříme, vložíme do dobře vymazaného pekáče a pečeme v troubě hodinu. Chilli, kardamom a nastrouhaný muškátový oříšek smícháme se šťávou z limetky. Pak přidáme olej. Posledních 30 minut pečení touto směsi opakovaně kuře potíráme. Rýži vaříme 20 minut v osolené vodě. Brokolici rozdělíme na růžičky, 8 minut povaříme v osolené vodě a necháme okapat. Rýži, brokolici, mandle a skořici přidáme na posledních 10 minut ke kuřeti a společně dopečeme, podle potřeby podlijeme. Místo rýže můžeme podávat i s vařenými bramborami.
Příprava 1 ¼ hodiny, 1 porce 780 kcal
 

Žádné komentáře:

Okomentovat