23. srpna 2016

Opečená zelenina

Pro 4 osoby – 200 g mrkve., 150 g cukety., 150 g žampionů., 4 lžíce oleje., 2 lžíce přírodního jogurtu (tučnost 1,5 %)., sůl., pepř.,
Mrkev a cuketu očistíme a omyjeme. Mrkev oloupeme a nakrájíme na hranolky, cuketu šikmo na plátky. Žampiony nasucho otřeme a rozčtvrtíme. V pánvi nebo v kastrolu rozehřejeme 2 lžíce oleje. pŕidáme nakrájenou mrkev a za stálého míchání prudce opékáme na silném ohni. poloměkkou mrkev vyjmeme. Do pánve znovu vlijeme lžíci oleje, přidáme cukety a za častého míchání rovnéž opečeme dopoloměkka a vyjmeme. Přidáme zbývajíci olej, opečeme na něm žampiony a vmícháme jogurt. Přidáme mrkev a cuketu a krátce společně prohřejeme. Osolíme, opepříme a můžeme podávat. K pokrmu je velice chtná hořčičná omáčka.
Na osobu asi 170 kcal., 4 g bílkovin., 14 g tuků., 8 g sacharidů.

Žádné komentáře:

Okomentovat