4. srpna 2016

Fondue s kraby

300 g ementálského sýra a 300 g čedaru., stroužek česneku., 4 sklenky bílého vína., sklenka nálevu z nakládaných třešní., 2 lžičky bramborové moučky., pepř., 250 g krabího masa., 750 g černého chleba
Oba sýry jemně nastrouháme a hrnec pro fondue vytřeme česnekem, pak vlijeme do nádoby bílé víno, které na malém plameni zahřejeme. Pak za stálého míchání přidáváme sýr a mícháme tak dlouho, až se sýr rozteče. Nálev z třešní smícháme s bramborovou moučkou, vlijeme do sýrového fondue a opepříme. Fondue podáváme velmi horké a krabí maso s kostkami chleba na vidličce namáčíme do fondue.
Přepis pro čtyři osoby obsahuje: 186 g bílkovin., 100 g tuků., 400 g glycidů., 3749 kalorií., na osobu asi 937 kalorií
Tip: Fondue je švýcarské národní jídlo. Připravuje se z rozpuštěného sýra, vína a různého koření a chutná podle složení vždy jinak.

Žádné komentáře:

Okomentovat