6. srpna 2016

Okouník mořský se smetanovou kapustou

Pro 4 osoby: kapusta, 100 ml vývaru (z kostky), 200 ml smetany, sůl, pepř, 4 filety z okouníka mořského (po 150 g ), šťáva z citronu, 3 lžíce oleje
Kapustu přepůlíme, očistíme, vnitřní listy uvolníme od košťálu, omyjeme, důkladně osušíme a nakrájíme na tenké nudličky. Kapustu dáme do hrnce. Zalijeme vývarem, uvedeme do varu a 5 minut vaříme pod bodem varu. Přidáme smetanu, osolíme a opepříme. Filety omyjeme a osušíme, pokapeme citronovou šťávou a osolíme. V pánvi rozehřejeme olej a filety na něm opékáme po obou stranách 5 minut. Opepříme. Okouníka rozdělíme na talíře se smetanovou kapustou. Vhodnou přílohou je bramborová kaše.
Příprava 30 minut, na osobu 400 kcal, 29 g bílkovin, 26 g tuků, 9 g sacharidů
Tip – Místo okouníka můžeme použít také filety z mořského lososa.

Žádné komentáře:

Okomentovat