6. srpna 2016

Lososí karbanátky s květákem

Pro 4 osoby: 4 krajíce toastového chleba, 100 ml bílého vína, malá cibule, 500 g lososa, malý květák, sůl, trocha čerstvého estragonu, kopru a petrželky, lžíce hořčice, vejce, 2 lžíce citronové šťávy, pepř, 2 lžíce oleje, 100 ml smetany, 200 ml zeleninového vývaru z kostky, lžíce směsi másla a mouky, 150 g eidamu, muškátový oříšek
Kostičky chleba namočíme ve víně. Oloupanou cibuli pokrájíme. Maso z lososa omyjeme, osušíme, vykostíme a najemno posekáme. Vše promícháme. Květák očistíme, omyjeme, rozdělíme na růžičky a vaříme 10 minut v osolené vodě. Omyté a osušené bylinky posekáme. Trochu estragonu odložíme stranou. Bylinky smícháme s hořčicí, vejcem, citronovou šťávou, solí, pepřem a rybím masem. Utvoříme karbanátky a smažíme je z obou stran dozlatova. Vypečenou šťávu zředíme smetanou a vývarem. Vmícháme mouku s máslem a necháme rozpustit strouhaný sýr. Přidáme zbylý estragon, osolíme, opepříme a dochutíme muškátem. Karbanátky, květák a omáčku rozdělíme na talíře.
Příprava 30 minut, na osobu 460 kcal, 22 g bílkovin, 23 g tuků, 38 g sacharidů
Citron i vývar vždy po ruce: Zvláště potřebujeme-li jen několik kapek, oceníme citronovou šťávu v lahvičce. Je trvanlivá a dané množství, které je předepsáno v receptu, z ní snadno odebereme. Stejně tak se vyplatí mít doma kostky zeleninového, hovězího, slepičího nebo rybího vývaru. Podle potřeby vhodíme 1-2 kostky požadovaného vývaru do vroucí vody, za stálého míchání je rozpustíme a vývar můžeme dále použít. 

Žádné komentáře:

Okomentovat