6. srpna 2016

Zapečené filé na špenátě

Pro 4 osoby: 500 g čerstvého špenátu, 2 střední cibule, lžící másla nebo hery, sůl, pepř, 800 g filé, ¼ l zeleninového vývaru, 100 ml bílého vína, 3 střední rajčata, citron, 250 g mozzarelly, olej na vymazání misky, 2 snítky usekaného tymiánu
Špenát omyjeme a necháme dobře okapat. Cibule oloupeme, nakrájíme na plátky a dusíme v horkém tuku, až zesklovatí. Přidáme špenát, sůl i pepř a přiklopené 6 minut dusíme. Filé nakrájíme na kousky. Zeleninový vývar povaříme s vínem a v prochladlém nálevu necháme ryby 8 minut uležet. Rajčata a citron omyjeme a spolu s mozzarellou nakrájíme na plátky. Špenát scedíme a necháme okapat a vložíme ho do olejem vymazané ohnivzdorné misky. Filé a zbývající přísay rozložíme na špenát a posypeme tymiánem. V předehřáté troubě 5 minut zapékáme.
Příprava 30 minut, 1 porce 480 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat