6. srpna 2016

Pstruh s bylinkovou nádivkou

Pro 4 osoby: 2 filety většího pstruha, sůl, pepř, strouhanka z ½ žemle, 2 lžíce olivového oleje, stroužek česneku, cibule, 150 g čerstvého smetanového sýra, svazek bazalky, 4 plátky anglické slaniny, 250 ml bílého vína, 250 g žampionů, 2 pórky, 4 lžíce vychlazeného másla, 4 rajčata
Filety omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Strouhanku opražíme na oleji. Cibuli a česnek oloupeme, posekáme, přidáme ke strouhance a osmahneme. Vmícháme sýr. Bazalku omyjeme, pokrájíme a přidáme do nádivky. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Pstruha naplníme nádivkou a obalíme slaninou. Pečeme 30 minut, po 15 minutách přilijeme víno. Půlky žampionů a kolečka pórku opékáme na lžící másla 6-8 minut. Poté přidáme omyté kousky rajčat. Vypečenou šťávy z ryby uvedeme do varu, vmícháme 3 lžíce másla, okořeníme. Rybu s omáčkou, zeleninou a žampiony ozdobíme bazalkou.
Příprava a pečení 60 minut, na osobu 660 kcal, 45 g bílkovin, 42 g tuků, 18 g sacharidů 

Žádné komentáře:

Okomentovat