6. srpna 2016

Lorrainské krevety s divokou rýži

Pro 4 osoby: po 250 g řapíkového celeru a žampionů, cibule, 250 g směsi divoké rýže, sůl, lžíce másla, 400 ml zeleninového vývaru z kostky, po ½ svazku estragonu a petrželky, 100 g humrové pasty, 75 g kyselé smetany, 2 lžíce suchého sherry, pepř, 240 g kuchyňsky upravených vařených krevety
Celer očistíme a žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a posekáme. Rýži dusíme v 500 ml osolené vody pod pokličkou 20 minut. Poté vodu slijeme. Cibuli a žampiony smažíme v rozehřátém tuku 5 minut. Přidáme celer a zalijeme vývarem. Vše přivedeme k varu a přikryté vaříme 10 minut. Bylinky omyjeme a osušíme. Lístky otrháme, několik snítek estragonu odložíme stranou a zbytek najemno nasekáme. Humrovou pastu, bylinky, kyselou smetanu a sherry přidáme do vývaru a okořeníme. Krevety v něm prohřejeme. Pokrm ozdobíme estragonem.
Příprava a vaření 50 minut, na osobu 450 kcal, 22 g bílkovin, 15 g tuků, 56 g sacharidů 

Žádné komentáře:

Okomentovat