6. srpna 2016

Zelený rybí salát

500 g rybího filé, sůl, bobkový list, 4 zrnka pepře, citron, 3 pórky, 15 plněných oliv, svazek kopru a svazek pažitky, pepř, sladká paprika, bylinné koření, 1/25 lžičky hořčice, ocet, 3 lžíce oleje
Rybí filé omyjeme a po okapání je dusíme 10-12 minut s 1/8 l vody, solí, bobkovým listem, zrnky pepře a citronovou šťávou. Pak filé vyjmeme a necháme vychladnout. Pórek očistíme, omyjeme, pokrájíme na kolečka a necháme ve šťávě z ryby 10 minut dusit. Vyjmeme a opatrně promícháme s kousky ryby, olivami a pokrájeným koprem a pažitkou. Šťávu z filé procedíme sítem, přidáme pepř, papriku, koření, hořčici, ocet a olej, a ušleháme omáčku, kterou zalijeme salát. 
Pro 4 osoby: 100 g bílkovin, 60 g tuků, 18 g glycidu, na osobu 256 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat