5. srpna 2016

Hrášek v sýrové omáčce

500 g čerstvého hrášku, 2 lžíce hery, cibule, lžíce mouky, 2 tavené sýry se šunkou, ½ l mléka nebo smetany, sůl, muškátový květ, petrželka
Vyloupaný hrášek dáme do vařící osolené vody a vaříme doměkka. Na tuku zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku, do níž přidáme na menší kousky nakrájený sýr, promícháme do hladka. Potom jíšku zředíme a rozvaříme s mlékem, přidáme uvařený hrášek nebo scezený hrášek sterilovaný. Na potřebnou hustotu zředíme omáčku vývarem se zeleniny nebo nálevem ze sterilované zeleniny. Nakonec ochutíme solí, muškátovým květem a nadrobno nakrájenou petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat