6. srpna 2016

Platýs na hlávkovém salátu

Pro 4 osoby: 400 g filetů z platýse, 4 citrony, 4 limety, 2 pomeranče, 3 zelené feferonky, svazek petrželky, stroužek česneku, 2 lžíce cukru, lžička soli, pepř, hlávkový salát, cibule
Rybu omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky dlouhé 6 cm a široké 2 cm. Citrony, limety a pomeranče rozpůlíme a vymačkáme, citronovou kůru odložíme. Feferonky očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Petrželku omyjeme, posekáme a vmícháme do citrusové šťávy s feferonkami. Přilisujeme česnek. Opepříme, osladíme, osolíme. Směsi rybu přelijeme a marinujeme 4 hodiny v chladničce. Salát očistíme, omyjeme, opatrně osušíme a rozdělíme na talíře. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Vždy 3 kousky platýse vložíme do půlky citronové kůry a spolu se zbylou rybou a cibuli položíme na salát. Pokapeme marinádou.
Příprava 4 hodiny 20 minut, na osobu 170 kcal, 18 g bílkovin, 2 g tuků, 20 g sacharidů 

Žádné komentáře:

Okomentovat