6. srpna 2016

Šafránové rizoto s parmazánem

Pro 4 osoby: 1 cibule, 4 lžíce másla, 2 lžíce olivového oleje, 400 g kulaté rýže, dózička šafránových blizen, 1 l masového vývaru z kostky, sůl, pepř, 80 g parmazánu, několik lístků bazalky na ozdobu
Cibuli oloupeme a najemno posekáme. V kastrolu rozehřejeme 2 lžíce másla a olej a na tuku cibuli zesklovatíme. Přidáme rýži a za stálého míchání ji opečeme. Poté vmícháme šafrán. Pomalu, po částech přiléváme vývar. Přidávanou tekutinu musí rýže pokaždé úplně vsáknout. Po 20 minutách dušení rýže osolíme a opepříme. Poté kastrol sejmeme z plotny. Nastrouháme parmazán. Polovinu sýra a zbytek másla ve vločkách vmícháme do rýže. Rizoto přeložíme do mísy a posypeme zbylým parmazánem. Hotový pokrm ozdobíme lístky bazalky. Můžeme také podávat například s pestrým zeleninovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat