6. srpna 2016

Obalované rybí filé s okurkami

Pro 4 osoby: 750 g dušených okurek, cibule, stroužek česneku, lžíce šalvějových listů, 5 lžic olivového oleje, 100 g zakysané smetany, sůl, 2 lžíce citronové šťávy, 4 filety z okouníka norského, 100 g špaldové mouky, vejce, 100 g strouhanky, lžíce sušené dobromysli, nastrouhaný muškátový oříšek, 4 plátky citronu
Okurky oloupeme, podélně rozpůlíme a zbavíme zrníček. Půlky rozkrájíme na plátky. Cibuli a česnek oloupeme a posekáme. Šalvěj omyjeme, osušíme a pokrájíme. Na pánvi rozehřejeme lžící oleje. Okurky, cibuli a česnek v něm osmahneme. Přidáme zakysanou smetanu, přivedeme k varu a 5 minu dusíme. Ochutíme soli, šalvějí a citronovou šťávou a udržujeme v teple. Filé osušíme, z obou stran osolíme a postupně obalujeme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance smícháme s dobromysli a muškátem. Na pánvi rozehřejeme 4 lžíce oleje a obalenou rybu v něm z každé strany 5 minut smažíme. Na talířích ozdobíme plátky citronu.
Na osobu 31 g bílkovin, 27 g tuků, 43 g sacharidů

Žádné komentáře:

Okomentovat