5. srpna 2016

Nakládaný eidam

500 g eidamu., 200 g oliv bez pecek., 200 g čerstvých hub., 2 červené papriky., 2 dl octa., 4-5 stroužků česneku., 2 cibule., 2 feferonky., 2 lžíce cukru., bobkový list., několik kuliček celého pepře a nového koření., snítka tymiánu., olej
Sýr nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na plátky, houby a papriky očistíme a také nakrájíme na menší kousky. Ocet a 1/4 l vody svaříme s cukrem, bobkovým listem, celým pepřem a novým kořením. Do převařeného horkého nálevu vložíme nakrájené houby a papriku a asi po 10 minutách je slijeme. Nakrájený sýr, cibuli, olivy, papriku, houby, česnek, feferonky a všechno koření (i z nálevu) narovnáme do vhodné nádoby a zalijeme olejem tak, aby byly všechny suroviny potopené. Nádobu uzavřeme a necháme 10 dní odležet na chladném místě. 

Žádné komentáře:

Okomentovat