6. srpna 2016

Srdíčkové syrové vafle

4 porce – 200 g másla., sůl., 4 vejce., 200 g mouky., 150 g strouhaného eidamu., 1 lžička pálivé papriky., cca 1/8 l mléka., olej na vymazání formy
Máslo pokojové teploty utřeme do pěny s ½ lžičkou soli. Pak postupně vmícháme vejce. Přidáme mouku, papriku, mléko a 100 g sýra a uhněteme hladké těsto. Rozpálíme vaflovač, dáme na něj vždy 2 lžíce těsta a cca 2 minuty pečeme zlatožluté vafle. Hotové vafle vyjmeme a ještě horké je posypeme strouhaným sýrem, aby se stihl rozpustit. Vhodným doplňkem je brusinkový kompot a salát.
Porce obsahuje cca 784 kcal., 23 g bílkovin., 58 g tuků 

Žádné komentáře:

Okomentovat