6. srpna 2016

Mexický sýrový toast

4 porce – 2 šalotky., 1 červenou a 1 zelenou chili papričku., 1 lžíce olivového oleje., 250 g propasírovaných rajčat., sůl., 1 špetku cukru., 8 plátků celozrnných toustů., 12 zelených oliv., 100 g strouhaného eidamu., 3 vejce., 3 lžíce mléka., muškátový oříšek., 2 lžíce mouky., 4 lžíce oleje
Šalotku oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Omyjeme chili papričky a najemno nasekáme. Obojí podusíme v rozpáleném olivovém oleji. Přidáme propasírovaná rajčata. Vše dobře promícháme, zakryjeme a vaříme při mírné teplotě cca 10 minut. Ochutíme solí a pepřem. Zatím zbavíme celozrnné toasty kůrky. Vypeckujeme olivy a nakrájíme na kousky. Olivy a strouhaný sýr nasypeme na 4 plátky chleba, zakryjeme dalšími čtyřmi plátky. Okraje toastů namočíme ve vodě a zmáčkneme. Vejce smícháme s mlékem, trochou soli a strouhaným muškátovým oříškem. Plněné toasty po obou stranách namočíme do vaječné směsi a pak do mouky. Toasty usmažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Diagonálně je rozpůlíme a podáváme s chili omáčkou.
Porce obsahuje cca 466 kcal., 19 g bílkovin., 26 g tuků 

Žádné komentáře:

Okomentovat