6. srpna 2016

Dušený květák s brokolicí a sýrovou omáčkou

Pro 4 osoby: 2 vejce, 2 lžíce sezamového semínka, 500 g brokolice, sůl, 2 lžíce mouky, 2 lžíce másla, 250 ml mléka, 100 g strouhaného ementálu, pepř, muškát, lžíce sekané petrželky
Vejce vaříme 10 minut natvrdo. Ochladíme je a oloupeme. Necháme je úplně vychladnout. Rychle nasucho opražíme sezamová semínka. Okamžitě je přesypeme do misky, aby příliš nezhnědla. Očistíme brokolici s květákem a spaříme je osolenou vodou. Slijeme je a růžičky vyrovnáme do mísy. Uložíme je stranou do tepla. Z mouky a másla připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem a 250 ml vody. Rychle mícháme a přivedeme do varu. Potom naráz přisypeme nastrouhaný sýr a vaříme, až se úplně roztaví. Ochutíme solí, pepřem a muškátem. Omáčku přelijeme přes zeleninu, posypeme ji nasekanými vajíčky a sezamem. Ozdobíme petrželkou a ihned podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat