6. srpna 2016

Smažené rybí filé s dušeným fenyklem

Pro 4 osoby: citron, 750 g fenyklu, 750 g cukety, 4 plátky rybího filé, vejce, sůl, bílý pepř, 3 lžíce hladké mouky, 3 lžíce strouhanky, 3 lžíce oleje, 40 g másla, 200 ml zeleninového vývaru z kostky, 250 ml mléka, ½ svazku pažitky, sáček bramborové kaše v prášku, 4 plátky rajčat a snítku kopru na ozdobení
Citron omyjeme v horké vodě, osušíme, kůru nakrájíme na proužky a šťávu vymačkáme. Fenykl očistíme, opláchneme a nakrájíme na proužky. Pokapeme 2lžícemi citronové šťávy. Cukety očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Vejce rozkvedláme. Rybí maso omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Plátky obalíme nejprve v mouce, potom ve vejci a nakonec ve strouhance., V pánvi rozehřejeme olej a na něm po obou stranách filé smažíme 5 minut. Zahřejeme 30 g másla a na něm krátce pousíme proužky fenyklu. Ochutíme zbylou citronovou šťávou a kůrou, přilijeme vývar a 10 minut podusíme. Po 5 minutách přidáme cukety. Osolíme a opepříme. K varu přivedeme 500 ml vody s lžičkou soli. Když začne vřít, odstavíme. Vlijeme do ní mléko a postupně vmícháme bramborovou kaši v prášku. Pažitku opereme, posekáme nadrobno a se zbytkem másla zamícháme do kaše.Smažené rybí filé upravíme na talíř s fenyklem a cuketou. Ozdobíme kouskem rajčete a koprem. Podáváme s bramborou kaši.
Příprava 45 minut, 1 porce 580 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat