Zapečený tuňák se sýrem-Smícháme 200 g okapaného tuňáka v oleji, 150 g strouhaného čedaru, půl lžičky sladké papriky, dvě nakrájené jarní cibulky a tři lžíce majonézy. Rozpůlíme malou veku a půlky rozkrojíme ještě podélně. Lžičkou navršíme směs na veky a zapečeme v grilu nebo v troubě.
Brambory s tuňákem a hráškem-Na 2 lžících oleje osmahneme dvě velké jarní cibule nakrájené na kolečka, přidáme 150 g mrazeného hrášku, lžíci vody a vaříme 2 až 3 minuty, dokud hrášek nezměkne. Pak vmícháme 200 g okapaného tuňáka v oleji, 5 rovných lžic majonézy nebo zakysané smetany, lžičku citronové šťávy, 2 lžíce nakrájené zelené petrželky, sůl a čerstvě namletý černý pepř. Směs naklademe na 4 opečené brambory.
Rýžový salát s tuňákem a bylinkami-Smícháme 200 g okapaného tuňáka v oleji, 100 g plátků sušených rajčat, 4 lžíce kysané smetany, šťávu z ½ citronu, 2 rovné lžíce nasekaných čerstvých bylinek (pažitka, petržel). Vmícháme do 250 g uvařené vychladlé rýže. Osolíme a opepříme.
Salát s tuňákem a pomeranči-Smícháme 200 g okapaného tuňáka v oleji, 2 velké pomeranče rozdělené na dílky, na plátky nakrájené avokádo a 100 g lístků řeřichy. Pokapeme olivovým olejem a ochutíme solí a pepřem.
Žádné komentáře:
Okomentovat