6. srpna 2016

Kari rýže s pomeranči a lososem

Pro 4 osoby: cibule, 2 lžíce másla, 3 lžíce sekaných jader lískových oříšků, 200 g rýže, 400 ml zeleninového vývaru z kostky, 2 lžíce kari koření, pomeranč, 800 g filé z lososa bez kůže, sůl, pepř, 100 ml bílého vína, bobkový list, 2 omyté stonky petrželky
Cibuli najemno nasekáme a dáme zesklovatět na rozehřáté máslo. Přidáme oříšky a rýži a krátce vše opražíme. Podlijeme vývarem, přimícháme kari a dusíme 20 minut. Pomeranč rozebereme na dílky, případně šťávu zachytíme. Lososa rozdělíme na 4 porce. Zakapeme je pomerančovou šťávou, osolíme a opepříme. Svaříme 250 ml vody, víno a bylinky. V tomto vývaru filé dusíme 10 minut. Na talíře upravíme rýži, pomerančové dílky a lososa a posypeme pažitkou.
Příprava 25 minut, tepelná úprava 20 minut, na osobu 690 kcal, 42 g bílkovin, 38 g tuků, 42 g sacharidů

Žádné komentáře:

Okomentovat