6. srpna 2016

Tuňák s rajčatovou omáčkou

Pro 4 osoby: 500 g loupaných rajčat, bílá cibule, 2 stroužky česneku, 7 lžic olivového oleje, 2 lžíce kaparů, 100 g černých oliv, sůl, pepř, muškátový oříšek, lžička cukru, 2 lžíce sekané bazalky, lžíce sekané máty, 4 plátky z tuňáka, citronová šťáva
Rajčata pokrájíme. Cibuli a česnek oloupeme, najemno posekáme a zesklovatíme na 3 lžících olivového oleje. Přidáme rajčata i se šťávou a omáčkou 10 minut povaříme. Přidáme kapary a olivy a dusíme 2 minuty. Osolíme, opepříme, ochutíme strouhaným muškátovým oříškem, cukrem a bylinkami a odstavíme. Plátky tuňáka omyjeme a osušíme papírovým ubrouskem. Osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Tuňáka opečeme dozlatova na 4 lžících olivového oleje. Rozdělíme na talíře, přelijeme rajčatovou omáčkou a můžeme ozdobit lístky bazalky a máty.
Příprava 35 minut, na osobu 640 kcal, 35 g bílkovin, 57 g tuků, 7 g sacharidů

Žádné komentáře:

Okomentovat