4. srpna 2016

Cejn na zelenině

4 porce cejna., 4 PL másla., sůl., pepř., cibule., PL citronové šťávy., PL nasekané petrželky nebo jiné zelené natě., mrkev., kedlubna., svazek ředkviček., ½ malého celeru., máslo na potření alobalu
Ve 2 hrnkách vody, ve které jsme rozmíchali 2 lžíce soli, vaříme porce ryby asi 5 minut. Na čtyři alobalu potřeného máslem vložíme po jedné porcí ryby. Každou porci opepříme, dáme na ní lžíci másla, na kousky nakrájenou zeleninu a na kolečka nakrájenou cibuli. Zakapeme citronovou šťávou a posypeme petrželkou. Kraje alobalu pečlivě uzavřeme, aby šťáva nevytékala. Vložíme do pekáčku naplněného do dvou třetin vroucí vodou a zvolna vaříme 15 – 20 minut. Podáváme s některou z omáček vhodných k rybám např. s citronovou, pažitkovou nebo česnekovou.

Žádné komentáře:

Okomentovat