6. srpna 2016

Zapečený kozí sýr

4 porce – 200 g kozího sýra ve vinných listech., 3 rajčata., 90 ml kvalitního olivového oleje., sůl., mletý pepř., 30 g piniových zrníček., několik lístků bazalky
Kozí sýr nakrájíme na 6 platků. Omyjeme rajčata, zbavíme je stopek a nakrájíme na stejně silné plátky. Vymastíme dostatečně velkou formu a střídavě do ní navrstvíme sýr a rajčata. Pokapeme zbylým olivovým olejem, okořeníme solí a pepřem a posypeme poniovými zrnky. Vše zapékáme v troubě předehřáte na 200° C (plyn stupeň č.3) 10 minut. Krátce před koncem doby pečení položíme navrch oprané lístky bazalky. Podáváme horké s bílým chlebem.
Porce obsahuje cca 366 kcal., 10 g bílkovin., 33 g tuků 

Žádné komentáře:

Okomentovat