5. srpna 2016

Smažený celer se sýrem podle tety

Pro 4 osoby – 500 g celeru., sůl., 2 lžíce octa., 250 g plátků madelandu., 100 g mouky., 3 vejce., 150 g strouhanky., olej nebo tuk na smažení., 2 citrony., celerová nať na ozdobu
Celer oloupeme, omyjeme a nakrájíme na plátky silné asi 4 mm. Povaříme je ť minut ve 2 l osolené vody, poté vyjmeme, prolijeme studenou vodou a necháme okapat. Celer a madeland nakrájíme na čtverce (asi 4 cm). Vždy mezi 2 plátky celeru vložíme plátek sýra. Do talíře prosijeme mouku. Vejce rozšleháme v polévkovém talíři. Na další talíř dáme strouhanku. Celer obalíme v mouce, poté ve vejci a nakonec ve strouhance. Trojobal lehce přimáčkneme. Smažíme dozlatova po obou stranách na oleji (celer v něm musí plavat). Po vyjmutí necháme přebytečný tuk vsáknout do papírového obrousku a podáváme ozdobené citronem a celerovou natí.
Příprava cca 20 minut., na osobu asi 720 kcal., 27 g bíl., 40 g tuků., 57 sacharidů.
Tip – Snadné obalovaní a vhodné druhy sýra – pracné obalování smažených pokrmů nejprve v mouce, potom v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance nám odpadne, použijeme-li hotový trojobal. Maso, rybu nebo zeleninu stačí jen trochu navlhčit, obalit z obou strán v hotovém trojobalu, mírně jej přimačknout, nechat několik minut rozležet a poté už můžeme smažit na tuku. Ke smaženému celeru lze použít i jiný ne příliš tvrdý jemný sýr, nejen madeland. 

Žádné komentáře:

Okomentovat