4. srpna 2016

Kapr s omáčkou

4 porce kapra, 2 lžíce solamylu, 3 lžíce vody, sůl, olej na pečení
Omáčka: 1 cibule, 2 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, 1 lžíce sójové omáčky, sůl, ½ hrnku vývaru, 1 lžička solamylu, 1 lžíce kečupu, 1 lžíce vody
Porce kapra osolíme a obalíme v solamylu rozmíchaném v troše vody. Opečeme po obou stranách dozlatova na rozehřátém oleji. Na talíři polijeme horkou omáčkou a hned podáváme.
Omáčka: Jemně nasekanou cibuli osmahneme na oleji. Přidáme prolisovaný česnek, sůl, sójovou omáčku, vývar a necháme přejít varem. Omáčku zahustíme solamylem rozmíchaným v troše vody, vmícháme kečup a krátce povaříme.

Žádné komentáře:

Okomentovat