6. srpna 2016

Rychlé rybí obměny

Obalená ryba s bylinkami
Smícháme 100 g strouhanky., 4 rovné lžíce nakrájené zelené petrželky a lžíci máku. Plátky bílého rybího masa obalíme nejprve ve vajíčku a potom ve strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova 2 až 3 minuty z každé strany.
Salát s plodů moře
Do 225 g vychladlých uvařených těstovin vmícháme dva balíčky po 200 g tepelně zpracovaných mořských živočichů. Pak ochutíme směsí ze 3 lžic olivového oleje, 3 až 4 lžíc citronové šťávy a 2 rovných lžic čerstvého nasekaného kopru.
Česneková majonéza
Do 150 ml majonézy přidáme pár kapek tabasca a 2 utřené
stroužky česneku. Podáváme s bílým rybím masem.
Pstruh s estragonem
Připravíme si čtyři pstruhy. Dovnitř každého vložíme plátek másla, špetku pepře a půl lžičky sušeného estragonu. Ryby dáme do zapékací misky s teflonovou úpravou, znovu posypeme lžící estrafonu, poklademe plátky citronu a na každého pstruha dáme lžičku másla. Pečeme při teplotě 200° C (stupeň 6) 15 až 20 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat