6. srpna 2016

Lehký koktejl s lososem

Pro 4 osoby si připravíme – ¼ hlávky (asi 125 g) ledového nebo listového salátu., 100 g drobných rajčátek., 100 g salátové okurky., 8 ředkviček., svazek pažitky., 3 lžíce nízkotučného jogurtu., 2 lžíce majonézy., 60 g plátků lososa., sůl., bílý pepř., citronovou šťávu
Salát očistíme, omyjeme a nakrájíme na velmi jemné proužky. Rajčátka omyjeme a přepůlíme, salátovou okurku a ředkvičky očistíme (neloupeme) a pokrájíme na tenké plátky nebo nastrouháme na kolečka. Pažitku opereme, vytřepeme dosucha, několik stonků si odložíme na ozdobení a zbylé usekáme. V misce promícháme jogurt, majonézu a pažitku. Osolíme, opepříme a podle chuti zakápneme citronovou šťávou. Pak omáčku, odložíme do chladničky, aby se rozležela. Zatím pomocí dvou vidliček smícháme plátky okurky a ředkviček, rajčata, nudličky salátu a směs rozložíme do pohárů. Plátky lososa srolujeme, nakrájíme na kousky a přidáme k zelenině. Nakonec přelijeme omáčkou a ozdobíme pažitkou. 
Doba přípravy asi 20 minut., porce zhruba 210 kJ / 50 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat