6. srpna 2016

Sardinkový koláč

Pro 4 osoby: 450 g mraženého těsta na pizzu, tuk na vymazání plechu, 3 lžíce olivového oleje, 6 rajčat, sůl, pepř, svazek tymiánu, 250 g sardinek, lžíce bílého vína, 4 lžíce strouhanky
Těsto rozmrazíme podle návodu na obalu a rozválíme na vymazaném plechu. Potřeme je lžící olivového oleje. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Rajčata očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Těsto jimi rovnoměrně poklademe, osolíme je a okořeníme. Tymián omyjeme, otrháme z něj lístky a polovinou z nich posypeme plátky rajčat. Sardinky omyjeme pod studenou vodou a osušíme. Poklademe je na rajčata a vše posypeme zbylým tymiánem. Pokapeme 2 lžícemi oleje a vínem. Posypeme strouhankou a pečeme na střední příčce trouby 20 minut.

Příprava a pečení 50 minut, na osobu 620 kcal, 25 g bílkovin, 20 g tuků, 71 g sacharidů 

Žádné komentáře:

Okomentovat