5. srpna 2016

Bochánky s rajčaty a sýrem

Na 12 kousků si připravíme – 150 g netučného tvarohu., 1 – 2 stroužky česneku., 6 lžic oleje., 6 lžic mléka., sůl., 1 – 2 lžičky sušeného provensálského koření., 300 g hladké mouky., 660 g sýra mozzarelly., bílý pepř., sáček prášku do pečiva., 3 rajčata střední velikosti., svazek bazalky., olivový olej., 24 papírových formiček na pečení
Česnek oloupeme a prolisujeme. Potom smícháme tvaroh, olej a mléko. Ochutíme česnekem, solí, pepřem a sušeným kořením. Mouku promísíme s práškem do pečiva a do tvarohové směsi ji zamícháme, a pak důkladně prohněteme rukama. Rajčata očistíme, omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Mozzarellu necháme nejprve okapat a také nakrájíme na plátky. Bazalku opereme, vytřepeme, a jednotlivé lístky otrháme. Těsto si rozdělíme na 12 zhruba stejných kousků. Dáme vždy dvě papírové formičky do sebe a pak v nich uděláme z těsta placičky. Ty obložíme rajčaty a plátky mozzarelly a pokapeme olivovým olejem. Pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 200° c., plyn stupeň 3) nejprve asi 10 minut. Potom navrch ještě rozdělíme lístky bazalky a zbylou mozzarellou. Pečeme zhruba dalších 10 minut. Bochánky servírujeme ještě horké ve formičkách a podáváme k nim červené víno. Doba přípravy přibližně 45 minut., porce zhruba 1170 kJ / 280 kcal.


Žádné komentáře:

Okomentovat