6. srpna 2016

Sýrové Souvlaki

6 špízů - ½ středně velkého baklažánu., sůl., 1 červenou a ½ žluté papriky., 150 g tvrdého sýra v oleji., 1 cuketu., 3 lžíce červeného vinného octa., 2 lžíce medu., ½ lžíce hořčice., ¾ lžičky tymiánu., mletý pepř
Omyjeme baklažán, nakrájíme ho na plátky a osolíme, aby sůl nasákla hořké látky. Po 10 minutách ho pečlivě omyjeme v chladné vodě. Zatím rozčtvrtíme papriky, zbavíme je stopek a jádřinců. Papriky, baklažán a sýr nakrájíme na kousky. Omyjeme cuketu, odkrojíme konce a nakrájíme ji na plátky. Na marinádu smícháme vinný ocet, med a hořčici, přidáme tymián, sůl a pepř. Pak vmícháme 100 ml oleje ze sýrového nálevu. Kousky sýra a zeleniny dáme nejméně na 1 hodinu do marinády. Vyndáme je, necháme okapat a střídavě napíchneme na špízy. Pečeme na plechu nebo grilové mřížce v troubě předehřáte na 200° C (plyn stupeň č.3) cca 15 minut. Přitom špízy občas potřeme „sýrovým olejem“. Vhodná příloha je rýže nebo bageta.
Tip – Souvlaki lze také asi 5 minut grilovat na grilu.
Porce obsahuje cca 252 kcal., 6 g bílkovin., 22 g tuků

Žádné komentáře:

Okomentovat