6. srpna 2016

Losos v žampionové omáčce se zeleným pepřem

Pro 4 osoby: 8 plátků lososa, šťávu z citronu, sůl, pepř, 250 g žampionů, 200 g širokých nudlí, 2 lžíce oleje, lžící hladké mouky, 1/8 l zeleninového vývaru, 4 lžíce smetany ke šlehání, lžičku v octě naloženého zeleného pepře, svazek kopru, cukr, citron a hrubý mletý pepř na ozdobu
Lososa omyjeme, osušíme, zakapeme ½ citronové šťávy a osolíme. Žampiony očistíme, omyjeme a rozpůlíme. Nudle vaříme 10 minut v osolené vodě, potom scedíme a udržujeme teplé. Zahřejeme olej, opečeme žampiony, ochutíme solí, pepřem a vyjmeme. Na tomto tuku 8 minut opékáme plátky lososa. Potom je vyjmeme a přidáme k žampionům. DO tuku dáme osmahnout mouku, rozředíme vývarem, vmícháme šlehačku i zbytek citronové šťávy a krátce povaříme. Ochutíme solí, cukrem a zeleným pepřem. Žampiony vložíme do omáčky. Čerstvý kopr opereme, necháme okapat a nahrubo nasekáme. Rybu dáme na talíře, obložíme nudlemi a posypeme koprem. Zdobíme plátky citronu a čerstvě nahrubo mletým pepřem.
Příprava 30 minut, 1 porce 720 kcal 

Žádné komentáře:

Okomentovat