6. srpna 2016

Rokfórový koláč

12 kousků: 240 g másla, 100 ml bílého vína, 400 g hladké mouky, sůl, 500 g šalotek, 400 g rokfóru (nivy), 300 ml zakysané smetany, 4 vejce, pepř
Rozehřejeme 200 g másla, rozmícháme je s vínem, moukou, špetkou soli, vypracujeme pružné těsto a dáme je na 30 minut do chladničky.Šalotky oloupeme a pokrájíme na plátky.Ve zbylém másle je 10 minut opékáme a poté necháme vychladnout.V zakysané smetan)e rozšleháme vejce a vmícháme kostky sýra.Přidáme šalotky, osolíme a opepříme.Troubu předehřejeme na 200 stupňů.Dortovou formu (26 cm) vymažeme tukem, vyložíme těstem a vytvarujeme okraj.Na těsto rozložíme sýrovou hmotu se šalotkami a pečeme v troubě 30 minut dozlatova.
Příprava 20 minut, chlazení 30 minut, pečení 30 minut, 1 kousek 440 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat