6. srpna 2016

Candát s brokolici

Pro 4 osoby: 800 g masa z candáta, šťáva z citronu, sůl, pepř, lžička másla, 100 ml bílého vína, 400 g brokolice, 50 g piniových oříšku nebo mandlí, 100 g strouhaného gruyerského sýra, žlutá paprika, 200 ml smetany
Rybu omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a rozkrájíme na 4 porce. Pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Zapékací formu vymastíme, vložíme rybu a zalijeme vínem. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Brokolici očistíme, omyjeme a povaříme ve vroucí osolené vodě. Necháme okapat a pokrájíme, vmícháme piniové oříšky. Brokolici rozdělíme na candáta. Posypeme sýrem a pečeme 20 minut. Udržujeme teplé. Šťávu z candáta slijeme do pánve. Papriku očistíme a pokrájíme na kostičky. Přidáme do šťávy, přilijeme smetanu a povaříme 5 minut. Pak omáčku rozmixujeme, osolíme a opepříme a podáváme k rybě s bagetou nebo salátem.
Příprava a pečení 55 minut, na osobu 490 kcal, 46 g bílkovin, 30 g tuků, 10 g sacharidů 

Žádné komentáře:

Okomentovat