4. srpna 2016

Krevetové kuličky

zmrazené kuchyňsky upravené krevety, 3 plátky bílé veky, 4 lžíce zeleninového vývaru, 2 vejce, 6 uvařených a oloupaných kaštanů, 2 lžíce polohrubé mouky, tuk na smažení, zázvor, sůl
Do vroucí vody vložíme rozmrazené krevety a vaříme asi 5 minut. Poté je scedíme a necháme trochu vychladnout. Veku pokrájíme na kostky, namočíme do vývaru a necháme vsáknout. Přidáme uvařené krevety, žloutky, sůl, zázvor, najemno posekané kaštany a mouku. Dobře promícháme. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Z krevetové hmoty tvarujeme mokrýma rukama menší kuličky. Postupně, aby se neslepily, je za občasného obracení smažíme ve vyšší vrstvě rozehřátého tuku dozlatova. Přebytečný tuk odsajeme papírovými ubrousky.

Žádné komentáře:

Okomentovat