5. srpna 2016

Květákový nákyp s nivou

1 květák, 200 g žampionů, 250 g nivy, sůl, bílý pepř, mletý kmín, 1 menší cibule, 2 lžíce oleje, 2 lžíce ovesných vloček, 2-3 lžíce strouhanky, 3 vejce
Postup přípravy: Květák rozdělíme na růžičky a uvaříme, nejlépe v páře (např. v mikrovlnce při 750 W cca 5-6 minut), ne úplně doměkka. Ještě teplý posekáme na drobné kousky. Pokrájené žampióny podusíme na 1 lžíci oleje, posolíme, nepodléváme, jen mícháme. Když se šťáva vydusí, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a společně chvilku podusíme. Vmícháme do květáku, přidáme najemno nastrouhanou nivu, žloutky z vajec, ovesné vločky, strouhanku podle potřeby, osolíme, opepříme, přidáme kmín a zlehka vmícháme sníh ze 3 bílků. Dáme na pekáč, nejlépe teflonový nebo silikonový, na který jsme dali 1 lžíci oleje. Jiný pekáč vymažeme lépe. Upečeme při 175 °C za cca 20-25 minut dorůžova.
Podáváme s bramborovou kaší nebo jen zeleninovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat