6. srpna 2016

Ryba pečená s rajčaty

Pro 4 osoby: 4 filé okouna mořského, 4 lžíce citronové šťávy, sůl, pepř, 500 g rajčat, 80 g sucharů, 2 stroužky česneku, svazek petrželky, snítka tymiánu, snítka oregana, 100 g másla
Filety omyjeme a osušíme. Pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Rajčata omyjeme, vyřízneme stopky a plody nakrájíme na plátky. Ze sucharů připravíme strouhanku. Bylinky posekáme. Pokrájený česnek osmahneme na 90 g másla, přidáme strouhanku a bylinky a promícháme. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Zapékací formu vymažeme zbytkem másla. Vložíme rybí filety, obložíme je plátky rajčat a pokryjeme strouhankou s bylinkami a česnekem. Pečeme v troubě 20 minut. Podáváme s bagetou a hlávkovým salátem.
Příprava a pečení 40 minut, na osobu 410 kcal, 33 g bílkovin, 20 g tuků, 21 g sacharidů 

Žádné komentáře:

Okomentovat