6. srpna 2016

Rybí filé s nakládanou zeleninou

Pro 4 osoby: 750 g filé z okouníka mořského, šťáva z ½ citronu, po 80 g nakládaných řezů okurek a sterilované kapie, po 55 g nakládaných perlových cibulek a kukuřičných klasů, svazek kopru, 4 lžíce řepkového oleje, sůl, pepř, 200 ml zeleninového vývaru, 200 ml smetany, 2 lžíce ochucené hořčice, 4 lžíce hotové jíšky, 2 lžičky cukru
Filé omyjeme, osušíme, pokrájíme na kostky, pokapeme citronovou šťávou a mírně osolíme. Naloženou zeleninu necháme okapat. Kopr omyjeme, osušíme a otrháme z něj lístky. Část jich odložíme stranou, zbylé posekáme. Filé osušíme a opečeme na oleji. Osolíme, opepříme a poté vyjmeme z pánve. Zeleninu osmahneme ve vypečené šťávě, přilijeme vývar a smetanu. Vmícháme hořčici, hotovou jíšku a povaříme. Přidáme rybu, sekaný kopr a 2-3 minuty dusíme na velmi mírném ohni pod bodem varu. Podle chuti přisolíme, opepříme a přisladíme. Pokrm rozdělíme na talíře a ozdobíme koprem. Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýži.
Příprava 30 minut, na osobu 540 kcal, 36 g bílkovin, 29 g tuků, 31 g sacharidů
Levná příprava – Stejným způsobem můžeme připravit filé z tresky tmavé (mořského lososa), halibuda nebo tresky obecné. Pokud se rozhodneme prolevnější rybu, pochopitelně tím ušetříme. Stejně tak není nutné používat jednotlivé vyjmenované druhy nakládané zeleniny, můžeme ji nahradit jakoukoli čalamádou nebo libovolnou směsí naložené zeleniny, ať už z obchodu, nebo levnější domácí. 

Žádné komentáře:

Okomentovat