4. srpna 2016

Mořské rizoto

mrazené mořské ovoce (mušle., sépie., chobotničky., ropušky apod. - asi 500 g)., cibule., stroužek česneku., malý pórek., mrkev., 2 PL oleje., PL másla., hrnek rýže., 2 hrnky masového nebo zeleninového vývaru., ½ bílého vína špetka šafránu., tymián., sůl
Na oleji osmahneme nadrobno nasekanou cibuli a česnek, na kolečka pokrájený pórek a nakrájenou mrkev. Mírně podlijeme a za občasného zamíchání dusíme asi 4 minuty. Osolíme, přisypeme šafrán a přidáme rýži, kterou jsme propláchli nejprve ve studené a pak v horké vodě. Zalijeme vývarem a vínem a pod pokličkou dusíme na nejnižší příčce vyhřáté trouby asi 50 minut. Na hotovou rýži rozložíme rozmrazené, na menší kousky pokrájené mořské ovoce, které jsme krátce osmahli na másle, a posypeme tymiánem. Dusíme asi 20 minut. Nakonec vše promícháme.

Žádné komentáře:

Okomentovat