6. srpna 2016

Zapečená vejce se sýrem

Pro 4 osoby: 125 g anglické slaniny v tenkých plátcích, 125 g jogurtu, lžička mírně ostré hořčice, sůl, špetka strouhaného muškátového oříšku, 15 0g plátkového eidamu, 4 vejce, 2 lžíce strouhané goudy, 4 snítky petrželky
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Nízkou zapékací formu vyložíme plátky slaniny a v horké troubě je 10 minut opékáme dokřupava. Jogurt smícháme v misce s hořčicí. Směs osolíme a ochutíme muškátovým oříškem. Na opečenou slaninu poklademe plátky eidamu. Na ně pak po jednom postupně rozklepneme vejce. Mezi jednotlivé žloutky nalijeme jogurtovou omáčku. Posypeme strouhanou goudou a zapékáme zhruba 20 minut. Omyjeme, osušíme, najemno posekáme petrželku a posypeme ji zapečená vejce. Podáváme se selským chlebem nebo s bagetou.
Příprava, pečení a zapékání 50 minut, na osobu 350 kcal, 23 g bílkovin, 25 g tuků, 5 g sacharidů 

Žádné komentáře:

Okomentovat