22. srpna 2016

Drůbeží stehýnka s barevnou rýží

Pro 4 osoby: 4 drůbeží stehýnka, 6 lžic oleje, 3 lžičky kari, ½ lžičky chilli, sůl, pepř, 200 g rýže, 500 ml drůbežího vývaru, pórek, jablko, 1 červená a žlutá paprika, 4 plátky ananasu, 100 g smetany, 2 lžíce sherry, 2 banány
Kuřecí stehýnka omyjeme a osušíme. 4 lžíce oleje rozšleháme s 2 lžičkami kari a na špičku nože chilli, solí a pepřem. Stehýnka potřeme olejovou směsí a prudce opečeme na zbylém oleji. Poté na mírném ohni dusíme 20 minut. Vyjmeme a udržujeme v teple. Rýží uvaříme v drůbežím vývaru. Pórek, jablko a papriky omyjeme a očistíme. Pórek nakrájíme na kolečka a osmahneme na vypečeném tuku. Jablka a papriky rozkrojíme, vyřízneme jádřinec a semeník, nadrobno nakrájíme, přidáme k pórku a společně podusíme. Ananas necháme okapat, rozkrájíme a spolu se smetanou a sherry přidáme k zelenině. Pikantně ochutíme kari, chilli, osolíme a opepříme.
Příprava cca 45 minut, na osobu asi 680 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat