22. srpna 2016

Drůbeží řízky po milánsku

pro 4 osoby: cibule, 5 lžic oleje, plechovka loupaných rajčat (400 g), 4 snítky bazalky, sůl, pepř, 250 g špaget, 4 kuřecí řízky(asi po 150 g), 2 vejce, 2 lžíce mléka, 2 lžíce strouhanky, 6 lžic strouhaného parmazánu, 6 lžic strouhané goudy, 2 lžíce mouky
Cibuli oloupeme a jemně pokrájíme. Zesklovatíme na lžíci rozehřátého oleje. Rajčata rozmixujeme a přidáme se 100 ml vody k cibuli. Polovinu omyté bazalky nadrobno nasekáme. Přidáme k rajčatům a omáčku osolíme a opepříme. Na slabém ohni 10 minut zvolna dusíme. Špagety uvaříme podle návodu na obalu a scedíme. Kuřecí řízky omyjeme pod studenou vodou a osušíme, osolíme a opepříme. Vejce rozšleháme v mléce. Smícháme strouhanku a strouhaný parmazán. Řízky postupně obalujeme v mouce, vejci a strouhance se sýrem. Na středním ohni opékáme z každé strany 4 minuty. Těstoviny podáváme s rajskou omáčkou, kuřecími řízky a lístky bazalky.
Příprava cca 35 minut, na osobu 750 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat