22. srpna 2016

Kuřecí chilli s pestrou paprikou

Pro 4 osoby: 500 g kuřecích prsíček, cibule, 3 papriky (asi 500 g), 2 feferonky, lžíce oleje, konzerva fazolí s chilli, malá konzerva kukuřice, lžička zrnitého vývaru, špetka cukru, ½ lžičky mletého koriandru, 2 stroužky česneku, sůl, kayenský pepř, po ½ lžičce sekané pažitky a petrželky
Omyté a osušené maso nakrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli jemně pokrájíme. Papriku a feferonky omyjeme, očistíme, vyŕízneme semeník a nakrájíme na nudličky. V kastrolu rozehřejeme olej a nudličky masa a cibuli na něm opečeme. Přidáme papriky a feferonky a společně dusíme asi 3 minuty. Přidáme fazole a kukuřici i s nálevem. Vmícháme drůbeží vývar, mletou papriku, cukr a koriandr. Česnek oloupeme a prolisujeme. Přilijeme 500 ml vody. V hrnci přikrytém poklicí necháme 25 minut zvolna vařit. Chilli osolíme a ochutíme kayenským pepřem. Krátce před podáváním posypeme sekanými bylinkami.
Příprava cca 40 minut, na osobu asi 400 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat